دهم آذر سالروز شهادت آیت اله مدرس و روز مجلس
مجلس از دیدگاه امام خمینی(ره)
مجلس شورای اسلامی، مجلس مشورت است. مجلسی که باید متفکرین مسائلی را که مایحتاج ملت و کشور است در میان بگذارند، با هم مشورت و مباحثه کنند. شما آقایان وکیل مردم هستید و باید آنچه دلخواه ملت هست و آنچه دلخواه اسلام است آنجا مطرح بشود و همه چیزش اسلامی باشد. بر فرض من با شما ـ خدای نخواسته ـ یک حساب خورده ای دارم نباید در مجلس به این حسابها رسیدگی شود، بلکه مجلس مرکز همه قدرت ها و قانون ها است و این مجلس است که همه را هدایت می کند و باید هدایت کند. پس شأن مجلس باید حفظ شود.
اولویت بندی در کار مجلس
حضرت امام خمینی(ره) در زمینه اولویت بندی کارهای مجلس شورای اسلامی خطاب به نمایندگان می فرمایند: نمایندگان محترم مجلس قبل از پرداختن به لوایح و تبصره ها و مواد غیرضروری به فکر مسائل اصلی و کلیدی کشور باشند، و بر اساس اسلام عزیز در کمیسیون ها با طرح قوانین و لوایح به سمتی حرکت کنند که مشکلات اساسی کشور مرتفع، و سیاست های زیربنایی در امور فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در راستای کمک به محرومین و رفع استضعاف، به مورد اجرا درآید.
الگوی مجلسیان
سالروز شهادت آیت الله سیدحسن مدرس از سوی مجلس شورای اسلامی با عنوان روز مجلس نام گذاری شده است. شایسته است که نمایندگان محترم مجلس با مطالعه شخصیت اخلاقی، اجتماعی و سیاسی این مرد بزرگ، او را الگوی خود قرار دهند و در عمل از ویژگی های بارز اخلاقی و سیاسی و… تبعیت نمایند.
مدرس حتی در دورانی که نماینده مجلس بود، بسیار ساده می زیست، لباس او جامه ای کرباسین بود و همان غذایی را می خورد که مردم عادی می خوردند، در منزل محقری مسکن کرده بود و حصیری بیش زیر پا نداشت، به طوری که مورد اعتراض دوستان خود واقع می شد؛ ولی در جواب می گفت: «شخصیت انسان به لباس نیست؛ به فهم و اندیشه و آگاهی اوست. اگر من حرف حق خود را آزادانه بیان می کنم، برای این است که چیزی ندارم که از دست بدهم و از کسی هم چیزی نمی خواهم اگر شما هم بار خود را سبک کنید و توقع را کم نمایید، آزاد می شوید».
شؤون اخلاقی
مجلس شورای اسلامی که از نخبگان مردم تشکیل می شود، علاوه بر جایگاه سیاسی خود، از جهت اخلاقی و اجتماعی نیز مورد توجه مردم است.
از این رو، به جاست که نمایندگان محترم مجلس سیاست را در جهت اخلاقی آن سوق دهند و از طرح بحث هایی که در مردم ایجاد تنش و ناآرامی می کند، پرهیز کنند و در جهت خواسته های مردم و آرامش جامعه گام بردارند.
مجلس و برنامه بودجه
یکی از شاخصه های مهم توسعه اقتصادی، وجود برنامه ریزی و بودجه بندی دقیق است. در دنیای جدید، تنظیم بودجه نقش اساسی در سالم سازی ساختار اقتصادی جامعه ایفا می کند. به طوری که یک برنامه ریزی سالم می تواند وسیله ای برای اعمال نظارت دقیق قوه مقننه بر قوه مجریه باشد و با تعیین بودجه مورد نیاز و نیز وظایف ارگان ها و سازمان های دولتی در جهت ساماندهی وضعیت اقتصادی آنها قدمهای مؤثری بردارد. بدون شک نقش مجلس شورای اسلامی بویژه کمیسیون های برنامه ریز در این مورد بسیار با اهمیت و حیاتی است از این رو، یک مجلس قوی و توانمند علاوه بر برخورداری از نیروهای کارآمد اقتصادی و برنامه ریز، از تجربه های اغیار هم به خوبی استفاده می کند.
مظهر حاکمیت و قدرت
مجلس شورای اسلامی چکیده خون هزاران شهید است که برای برافراشتن پرچم اسلام جانفشانی ها کردند؛ مجلس مجموعه ای از نخبگان مردم است؛ مجلس تبلور اراده ملت است؛ مجلس عصاره زحمت های طاقت فرسای امتی سلحشور و مقاوم است؛ از این رو باید مظهر حاکمیت و قدرت مردم باشد و نمایندگان آن نیز باید در جهت اراده و خواست مردم و صلاح جامعه و اسلام گام بردارند.
نماینده مجلس
نماینده مجلس کسی است که مردم با انتخاب خود در واقع اعتقاد، ایمان، صداقت، تقوا و کاردانی او را نیز مورد تأیید قرار داده اند تا در جایگاه قانون گذاری از حقوق ملت به دفاع بپردازد و خود را در برابر سرنوشت مردم مسئول بداند. پس نمایندگان باید به نقش خطیر خود در ترسیم سرنوشت مردم و جامعه اسلامی آگاه باشند و از این مقام حراست و نگهبانی کنند، تا مورد سوء استفاده بیگانگان واقع نشود.
دفاع از حقوق مردم
مجلس در سیستم حکومتی و سازمان مهندسی جامعه، قوه مقننه یک کشور تعریف شده است؛ مجلس تجلی گاه زنده و عینی روح جمعی با نشانه هایی همچون اندیشه، آگاهی، رشد، انتخاب، اراده، بیان، عمل و قدرت تصمیم گیری هرجامعه است. مجلس مهم ترین رکن اساسی دموکراسی و جامعه مدنی محسوب می شود؛ مجلس نمود عینی تصمیم گیری مردم در تعیین سرنوشت خود و مهم ترین پل ارتباطی قانونی مردم با حکومت است؛ مجلس رسالت دفاع از تمام حقوق قانونی مردم در قبال حکومت را به عهده دارد و مجلس بزرگترین امید و پناهگاه مردم است.
مجلس جهانی
یکی از کارکردهای مهم مجلس شورای اسلامی در سطح جهانی، ایجاد بستری مناسب برای هماهنگی و همنوایی با ملت های دنیا و مجالس کشورهای اسلامی است؛ در این راستا تشکیل اجلاس رؤسای مجالش کشورهای اسلامی بود که در مجلس پنجم به تصویب رسید و در سطح جهانی مورد توجه همگان واقع شد.
امید است که این امر باعث اتحاد روزافزون ملتهای مسلمان گردد.
روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر پیربکران